احسان مرادی در گفتگو با خبرنگار مهر در اصفهان افزود: خوشبختانه فروردین ماه به خصوص در نیمه شمالی ایران زمین، نوار غربی و مناطقی از جنوب، جنوب شرق، شرق و شمال شرق، با بارشهای خوبی همراه بود و دمای هوا هم در حالت ایده آل و حتی در مناطقی از کشور پایین تر از حد نرمال گزارش شد.
وی ادامه داد: البته متاسفانه در برخی استانهای مرکزی مانند استان اصفهان این بارشها آنقدر نبود که جبران کمی بارشهای زمستانه و پاییزه را کند با این وجود با ورود سامانه جدید بارشی از امروز و فردا، اردیبهشت، ماه گل و سبزه، با رگبارهای بهاری طراوت خواهد یافت.
مرادی درباره نحوه فعالیت این سامانه کم فشار افزود: این سامانه کم فشار از عصر امروز (چهارشنبه) و از سمت غرب و شمال غرب به کشور نفوذ می کند و امشب هموطنان ساکن در غرب و شمال غرب رگبار و رعد و برق بهاری را به چشم می بینند و فردا سامانه کم فشار نفوذ بیشتری به کشور خواهد داشت و مناطقی از مرکز، دامنه های زاگرس، غرب سواحل دریای خزر و دامنه های البرز را هم فرا می گیرد.
این پژوهشگر هواشناسی تصریح کرد: سرانجام فردا با ریزش هوای سرد از عرضهای شمالی تر از کشور ما، به سمت سواحل دریای خزر، علاوه بر کاهش سریع هوا در نوار ساحلی، بارشها شدت می گیرد و سامانه رو به تقویت می گذارد.
وی با اعلام هشدار به هموطنان ساکن در نوار غربی کشور گفت: از عصر فردا و طی روزهای جمعه و شنبه با تقویت این سامانه، بارشها در غرب و شمال غرب به اوج خود می رسد و با توجه به رگباری بودن بارشها که گاهی با تگرگ هم همراه می شود، احتمال سیلابهای محلی، طغیان رودهای فصلی و آبگرفتگی در شهرها وجود دارد.
مرادی در خصوص بارش در سایر مناطق کشور افزود: این سامانه تا اواسط هفته آینده سبب ناپایداری به شکل رشد ابر، رگبار و رعد و برق، تگرگ و وزش باد شدید در حداقل نیمی از ایران خواهد شد. اما همانطور که گفته شد اوج بارشها در غرب، شمال غرب و برخی استانهای شمالی خواهد بود.
وی با اشاره به تداوم گرد و غبار در نوار غربی، جنوب غرب و مرکز کشور گفت: متاسفانه به دلیل افزایش قابل توجه سرعت وزش باد در کشورهای عربستان و عراق، و با وجود بارش در غرب و شمال غرب، باز هم در این نواحی و بخصوص در جنوب غرب، مناطقی از مرکز و جنوب، وزش باد شدید و گرد و خاک را ادامه دار می بینیم.
مرادی ادامه داد: احتمالا باران که زمانی لطیف و پاکیزه بود، این روزها گل آلود بر زمین فرو خواهد بارید و طی اولین بارشهای روزهای آینده، گرد و غبار موجود در جو را به خود جذب می کند اما با تداوم بارش، این معضل هم موقتی فروکش می کند.
نظر شما